Social Icons

Pages

30 Kasım 2008 Pazar

Ballı Krep


Malzemeler
90 gr un(2/3 su bardağı)
2 Yemek kaşığı toz şeker
200 ml süt
2 Adet yumurta
3 Yemek kaşığı portakal suyu
120 gr tereyağı
200 gr krema
1/2 Su bardağı bal
4 Adet yumurta sarısı
40 gr dolmalık fıstık
250 gr frambuaz
4 Yemek kaşığı frambuaz likörü
Tuz
Yağlı kağıt

Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem




Hazırlanışı
Krep hamuru için un, şeker ve bir tutam tuzu bir kaseye koyun.
Süt, yumurta ve portakal suyunu katın.
100 gr erimiş yağı yavaş yavaş ekleyin.
Hamuru 30 dk buzdolabında bekletin.
Ballı sos için kremayı bir tencerede 3dk kaynatın, balı katın, ateşten indirin.
Yumurta sarısını, çırpma teli ile karıştırarak ekleyin.
Hafif ateşte koyulaşana kadar hızla çırpmaya devam edin.
Daha sonra ateşten alın.
Yağsız bir tavada fıstıkları kavurun.
Tabanı düz bir tavaya kalan yağı fırça ile sürün.
Hamurun 1/8 ini tavaya yayıp ince bir krep pişirin.
Kalan hamurdan aynı şekilde krepler yapın.
pişirdiğiniz kreplerin aralarına yağlı kağıt koyarak üst üste dizin.
Frambuazları, frambuaz likörü ile karıştırın.
Servis yaparkan krepleri üçgen şeklinde katlayıp bal sosu ve frambuazlarla birlikte tabaklara koyun, üzerine fıstıkları serpiştirin.
Ballı Krep yemek tarifler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız