Social Icons

Pages

30 Kasım 2008 Pazar

Ahududulu Tartölet

Malzemeler
1 Su bardağı ahududu
1 Su bardağı taze böğürtlen
Hamuru için :
1.5 Su bardağı un
Yarım su bardağı şeker
Yarım paketten daha az margarin
1 Adet yumurta
1 Adet yumurtanın beyazı
Kreması için :
1 Kutu labne peynir
Yarım su bardağından az şekersiz krema
Yarım su bardağı şeker
2 Çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
Süslemek için : Nane yaprağı
Mutfak
Zorluk 2
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem


Hazırlanışı
Tartöletin hamurunu hazırlamak için unu, tozşeker ve margarinle birlikte karıştırın.
Hamur ekmek kırıntısı görümünü aldığında iyice çırptığınız yumurtayı ekleyin karıştırın.
Top haline gelen hamuru alıp, bir folyoya sarın ve buzdolabına koyun.
Bu şekilde 1 saat bekletin.
Buzluktan çıkardığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
Parça hamurları elinizle düzleştirip, yağlanmış küçük kek kalıplarının içine yerleştirin.
Üzerlerine yumurta beyazını sürün.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.
Pişen tartöletleri fırından alın ve soğumaya bırakın.
Diğer tarafta kreması için ; labne peyniri, krema, tozşeker ve limon kabuğu rendesini iyice karıştırın.
Bu kremayı soğuyan tartöletlerin üzerine sürün.
Kremaların üzerine ise böğürtlen ve ahududuları bölüştürerek dizin.
Nane yaprakları ile süsleyip, servis yapın.
Ahududulu Tartölet yemek tarifleri

.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız