Social Icons

Pages

28 Kasım 2008 Cuma

Muzlu Pasta

Malzemeler

1 Paket muzlu puding
2 Su bardağı süt
Yarım paket krem şanti
Yarım su bardağı soğuk süt
1 Kase mısır gevreği
1 Adet muz
1 Çorba kaşığı dövülmüş karamelli şeker
2 Çorba kaşığı kıyılmış fındık
Üzerine :
1 Çorba kaşığı rendelenmiş sütlü çikolata
Kıyılmış fındık





Hazırlanışı
Sütü bir tencereye aktarın.
Üzerine 1 paket muzlu pudingi ekleyin.
Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırın.
Koyulaşana dek pişirin.
Koyulaştıktan sonra yarım paket krem şantiyle yarım su bardağı soğuk sütü katılaşana dek çırpın.
Buzdolabında yarım saat bekletin.
Hafifçe ılınmış olan muzlu pudinge 1 kase dolusu mısır gevreği ekleyin ve iyice karıştırın.
İstediğiniz bir kalıbı alüminyum folyo ile kaplayın.
Mısır gevrekli pudingin yarısını kalıba doldurun.
Üzerine muz dilimleri yerleştirin.
Havanda iri kalacak şekilde dövdüğünüz karamelli şekeri muz dilimlerinin üzerine serpin.
2 Çorba kaşığı kıyılmış fındığı ekleyin.
Kalan mısır gevrekli pudingi ekleyin.
Üzerini bir kaşığın tersiyle düzleyin ve kalıbı buzluğa koyun.
Yarım saat beklettikten sonra folyo yardımıyla tatlıyı kalıbın içerisinden çıkarın.
Ters yüz ederek düz bir tabağa alın.
Üzerine rendelenmiş çikolata ve kıyılmış fındık serpip, servis yapın.
NOT : Muzlu mısır gevreğinin üzerine rendelenmiş çikolata yerine erimiş çikolata da koyabilirsiniz.
Muzlu Pasta yemek tarifleri

.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız