Social Icons

Pages

28 Kasım 2008 Cuma

Yulaflı Pasta

Malzemeler
Yarım paket margarin
1 Litre süt
2 Çorba kaşığı nişasta
9 Çorba kaşığı kakao
1 Tatlı kaşığı kahve
1 Paket kakaolu bisküvi
1 Paket yulaflı bisküvi
Üzerine : Dövülmüş fındık veya kavrulmamış antepfıtığı
Mutfak
Zorluk 2
Süre 35 dk.
Kaç Kişilik 12
Yöntem
Hazırlanışı
Margarini eritin ve sürekli karıştırarak unu ilave edin.
Pembeleşene dek ağır ateşte kavurun.
Nişastayı ekleyin.
2-3 Dakika sonra şekeri, sütü, kakaoyu ve kahveyi ekleyin.
Birkaç dakika sonra tencereyi ateşin üzerinden alın ve 7-8 dakika çırpın.
Bir kakaolu bisküviyi hazırladığınız kakaolu karışıma bulayın.
Uzun bir tepsiye dik olarak yerleştirin.
Yulaflı bisküviyi de aynı işlemi uygulayın.
Kakaolu bisküvinin yanına yerleştirin.
Bu işlemi yulaflı ve kakaolu bisküviler bitene kadar tekrarlayın.
Kalan kakaolu karışımı bisküvilerin üzerine dökün.
Son olarak dövülmüş fındık veya kavrulmamış antepfıstığı serpin.
Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.
Yulaflı Pasta yemek tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız