Social Icons

Pages

29 Kasım 2008 Cumartesi

Süsleme

KARPUZUN SIRRI

İyi soğutulmuş bir karpuzu sevmeyen yoktur.Kaarpuzun ideal bir serinletici aynı zamanda etkileyici bir süsleme malzemesi olabileceğini tahmin edemezsiniz...Karpuzu süsleme malzemesi yapacak araçlar sadece ucu keskin bir bıçak,yuvarlak uçlu oyucu bir alet ve biraz da yaratıcılık yeterli.

-Karpuzu Ortadan İkiye Kesin;
Kenarlarını keskin uçlu bir bıçakla girintili çıkıntılı "V" şeklinde oyun.Etli kısımlarını top uçlu kaşıkla alarak 6 yapraklı çiçek motifi yapın.Sıkma torbasına doldurulmuş krem şantiyi boşluklara sıkıp dilimlenmiş kivi ile süsleyerek servis yapın.
Masanızı güzelleştirin.
Karpuzunuzun kabuğunu dilediğiniz şekilde işleyerek değişik bir masa süsü yapmak elinizde.
Kimiz zaman meyve ya da dondurma kasesi olarak kullanabilirsiniz.Keskin uçlu bir bıçakla kabuğun üzerine önerdiğimiz deseni özenle açarak içini çıkarın.Üzerine irili ufaklı delikler açarak içini çıkarın.Çıkardığınız minik kapaklara kürdan takarak şemsiye gibi kabuğun üstüne saplayın.

Karpuzlu eskimolar.
Bu değişik serinleticiyi hazırlamak için öncelikle ince bir karton,birkaç dondurma çubuğu ve birkaç adet düz çay bardağına ihtiyacımız var.10 adet düz çay bardağını buzluğa koyup soğutun.
1-1 cm eninde ve 4-5 cm uzunluğunda,bardak ağzını birer santim taşacak şekilde karton şeritler kesin.Her bir şeritin ortasını keskin bir bıçağın ucuyla 1 cm delin.Çubukları yarısına kadar batırıp çubukları hazırlayın.
2-Karpuzun içini bir kaşıkla oyup blendıra koyun.Akıcı bir kıvama gelince süzgeçten geçirip bir sürehiye boşaltın.
3- Bardaklara paylaştırıp çubukları tam ortasına batırın.Buzlukta ertesi güne kadar bekletin.tamamen donduktan sonra kartonları çıkarıp sadece cubukla kalmalarını sağlayın.Servis yapmadan önce bardakalrı ılık suya batırıp 1-2 saniye sonra alın.İki elinizin arasında birkaç defa yuvarladıktan sonra kalıpta alıp servis yapın.

Kırmızı top şişler
Top uçlu bir kaşıkla karpuzun çekirdeksiz ve etli kısmını çıkarın.Kürdanlara geçirip taze nane yapraklarıyla çilek gibi süsleyin.Hazırladığınız kokteylleri bu şişlerde süsleyerek konuklarınıza ikram edin.
Karpuzunuzun kapağını kalınca dilimleyin.
Bu kez topları nane yapraklarıyla değişimli olarak çöp şişlere dizin.Karpuzun kenarını uygun bir aletle tırtıllı şekilde kesin.Hazırladığımız şişleir karpuzun etli kısımlarına batırarak
servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız