Social Icons

Pages

28 Kasım 2008 Cuma

Soslu Fıstıklı Kek

Malzemeler
1 Adet yumurta
1 Su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı süt
Yarım paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
1 Tatlı kaşığı tarçın
2 Su bardağı un
5 Adet kayısı
Yarım su bardağı tuzsuz antepfıstığı
1 Çay bardağı küçük doğranmış çikolata
1 Çorba kaşığı margarin
Kalıp için tozşeker
1 Paket bitter çikolata
Mutfak
Zorluk 3
Süre 50 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem
Hazırlanışı
Öncelikle yumurtayı şekerle çırpın.
Sütü ekleyin.
Çırpmaya devam ederek, tarçın, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.
Kayısıları küçük doğrayın.
Fıstık ve küçük doğranmış çikolatayla beraber yarısını hamura katın.
Unu eleyerek malzemelere karıştırın.
8 Adet muffin kabını hamurun yapışmaması için yağlayın.
Üzerine tozşeker serpin.
Hamuru kalıplara doldurun.
Üzerine kalan fıstık , çikolata ve kayısıyı batırın.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında iyice kabarana dek pişirin.
Fırından aldığınız kekleri halka biçiminde dilimleyin.
Hafif ılınınca bitter çikolatayı benmari usulü eritin.
Keklerin üzerine gezdirin.
Sıcak servis yapın.
Soslu Fıstıklı Kek yemek tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız