Social Icons

Pages

30 Kasım 2008 Pazar

Çilekli Turta


Malzemeler
400 gramlık tart ya da milföy hamuru.
Yaklaşık 50 adet yabani çilek
15-20 küçük çilek
5 gramlık 2 adet jöle
20 gr. un veya mısır nişastası
60 gr.(4 çorbakaşığı) tozşeker
4 yumurta
yarım limon
Biraz süt
1/2 su bardağı çilek şurubu
Beyaz Şarap
Nane
Mutfak
Zorluk 4
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem

Hazırlanışı
Soğuk suda jöleyi eritin.
Limon kabuğu ve tozşekerle birlikte 3.5 dl. sütü kaynatın.
3 yumurtanın sarısını ve bir yumurtanın tamamını bir kapta çırpın,içine un yada nişasta ve çilek surubunu ekleyin.
Uzun süre çırpın.
Sonra elde edilen kremaya azar azar kaynayan sütü ekleyin.
Karışımı ateşe koyup sürekli karıştırarak kaynamasını sağlayın.
Kare bir kalıbı dondurulmuş hamurla kaplayın.
Spatulayla düzelttiğiniz hamurun artanını kordon şeklinde tartın kenarına döşeyin.
Folyoyla üstünü kaplayıp kuru fasulye koyun ve önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında 25 dakika kadar bırakın.
Turtayı fırından çıkarın,folyo ve kuru fasulyeleri alınihazırladığınız kremayı ılık hamurun üzerine döküp soğumaya bırakın.
Ortasını da kenarlarını da bütün ve ikiye doğranmış çilekler,nane yapraklarıyla süsleyebilirsiniz.
Çilekli Turta yemek tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız