Social Icons

Pages

28 Kasım 2008 Cuma

Pekmezli Rulo

Malzemeler
2 Adet ekmek hamuru
1 Kase pekmez
Yarım kase iri dövülmüş ceviz
Sıvıyağ
Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 15
Yöntem
Hazırlanışı
1 Adet ekmek hamurunu unlanmış bir zeminde bıçak sırtı kalınlığında açın.
Önce sıvıyağ sürüp, sonra 1 kase pekmezin yarısını ve yarım kase iri dövülmüş cevizin yarısını serpin.
Hamuru rulo sarın.
Rulonun iki ucunu bastırarak kapatın.
Diğer hamura da aynı işlemi uygulayın.
Ekmek hamurlarından oluşan ruloları uygun büyüklükte bir tepside pişirin.
Yağlanmış ve un serpilmiş tepsiye aldığınız ruloların üzerine biraz sıvıyağ sürün.
Önceden ısıtılmış orta dereceli fırında altı ve üstü pembeleşene kadar pişirin.
Pekmezli Rulo yemek tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız