Social Icons

Pages

30 Kasım 2008 Pazar

Ispanaklı Poğaça


Malzemeler
2.5 su bardağı un
1 Adet yumurta
1 Çay bardağı su
1 Çay bardağı zeytinyağı
1 Çay kaşığı kabartma tozu
Tuz
İçine :
Yarım kg ıspanak
250 gr beyaz peynir
Üzerine :
2 Adet yumurta akı
Sıvıyağ
Çörekotu
Hamurun buzdolabında bekleme süresi : 30 dakika
Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 10
Yöntem

Hazırlanışı
Öncelikle hamuru hazırlayın.
Bunun için un, yumurta, su, zeytinyağı, tuz ve kabartma tozunu karıştırıp, yoğurarak yumuşak bir hamur hazırlayın.
Buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
Bu arada içini hazırlayın.
Ispanakları ayıklayıp, yıkayın.
Suyunu iyice süzün.
Ispanak yapraklarını ince ince doğrayın.
Derince bir kapta beyaz peynir, bir miktar zeytinyağı ve ıspanakları karıştırın.
Dolaptan çıkardığınız hamuru mardane ile 3-4 milim kalınlığında açın.
Açtığınız hamurdan kahve fincanı yardımıyla yuvarlaklar kesin.
Artan hamurları yeniden yoğurup, açın.
Hamur bitene kadar kesme işlemine devam edin.
Yuvarlak yufkaların üzerine yumurta akını sürün.
Yuvarlak hamurun bir yarısına hazırladığınız içten bir miktar yerleştirin ve diğer yarısını üzerine kapatın.(yarım ay şekli gibi)
Poğaçaların üzerine sıvıyağ sürüp, çörekotu serpin.
Önceden ısıtılmış 230 dereceli fırında 35 dakika kadar pişirin.
Ispanaklı Poğaça

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız