Social Icons

Pages

28 Kasım 2008 Cuma

Sakızlı Pasta

Malzemeler
Yarım paket margarin
1 Su bardağı un
1 Litre süt
1 Adet damla sakızı
1 Su bardağı tozşeker
1 Paket vanilya
1 Paket kakaolu bisküvi
1 Su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık
Üzerine:
Dövülmüş ceviz veya fındık
Mutfak
Zorluk 3
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem
Hazırlanışı
Yarım paket margarini tencereye alın.
Eridikten sonra tahta kaşıkla sürekli karıştırarak, 1 su bardağı unu ilave edin.
Pembeleşen una 1 litre sütü azar azar ve karıştırmaya devam ederek ekleyin.
Süt kaynamaya başladığında 1 adet damla sakızı, 1 su bardağı şekeri ve 1 paket vanilyayı ekleyin.
Muhallebinin topaklanmaması için sürekli karıştırın.
Koyulaşarak, kıvamına gelen muhallebiyi ateşten alın.
Yüksek devire ayarlı mikserle yaklaşık 5 dakika karıştırın.
1 paket kakaolu bisküviyi blendırdan geçirin.
Fırın tepsisine şeffaf folyo döşeyin.
Üzerine un haline gelen kakaolu bisküviyi yayın.
Bisküvinin üzerine hazırladığınız sakızlı muhallebiyi dökün.
Üzerine 1 su bardağı dövülmüş fındık veya ceviz serpin.
Soğuması için buzdolabında bekletin.
Daha sonra şeffaf folyo yardımıyla rulo haline getirin.
Üzerine dövülmüş ceviz serpin.
Düzgün kesilmesi için buzlukta 20 dakika kadar bekletin.
Sakızlı Pasta yemek tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız