Social Icons

Pages

28 Kasım 2008 Cuma

Muzlu Bademli Kek

Malzemeler
5 Adet yumurta
5 Çorba kaşığı tozşeker
Yarım paket tozşeker
Yarım paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
5 Çorba kaşığı un
2/3 su bardağı badem
Keki ıslatmak için:
Yarım su ardağı süt
2 Çorba kaşığı tozşeker
Kreması için:
1 Paket pasta kreması
1.5 su bardağı süt
2 Adet muz
Yarım çay bardağı file badem
1 Tatlı kaşığı bal
Mutfak
Zorluk 2
Süre 80 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Bir kaba karıştırdığınız 5 adet yumurtanın üzerine 5 çorba kaşığı tozşekeri ilave edin.
Kısık ateşte çok hızlı karıştırın.
Ateşten alıp, vanilya, kabartma tozu ve ilave edip, karıştırın.
Son olarak kabuğunu soyup, çok ince kıydığınız bademleri ekleyin ve tekrar karıştırın.
Derin bir kek kalıbını yağlayıp, hamuru içine boşaltın.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 40 dakika kadar pişirin.
Yarım su bardağı süte 2 çorba kaşığı tozşekeri katıp, karıştırın.
Kek pişince fırından çıkarıp, üzerine şekerli sütü gezdirin ve soğumaya bırakın.
Diğer taraftan hazır pasta kremasını bir buçuk su bardağı sütle çırpın.
Soğuyan keki enlemesine ikiye bölün.
Arasına kremanın bir kısmını sürün.
1 Adet dilimlenmiş muzu kremanın üstüne sıralayın.
Diğer kek parçasını üzerine kapatın.
Kekin her tarafını kalan kremayla sıvayın.
Servis yapmadan önce diğer muzu dilimleyip, kekin üzerine yerleştirin.
File bademi serpiştirin.
En üste bal gezdirip, servis yapın.
Muzlu Bademli Kek yemek tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız