Social Icons

Pages

28 Kasım 2008 Cuma

Vişneli Kek

Malzemeler
3 Adet yumurta
6 Çorba kaşığı sıvıyağ
9 Çorba kaşığı süt
12 Çorba kaşığı tozşeker
15 Çorba kaşığı elenmiş un
Yarım paket kabartma tozu
Yarım limon suyu
1 Su bardağı çekirdeği çıkarılmış dondurulmuş vişne
Sos için :
Yarım su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı eritilmiş margarin
2 Adet limon suyu
Yarım paket vanilya
Mutfak
Zorluk 1
Süre 55 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem
Hazırlanışı
Kek kalıbını yağlı kağıtla kaplayın.
Üzerini margarinle yağlayın.
Tozşeker ve yumurtaları krema kıvamına gelene dek çırpın.
Sıvıyağ ve limon suyu ilave edip, karıştırın.
Sütü ekleyip, karıştırın.
Kabartma tozu ve elenmiş unu ilave edip, bir çetel yardımı ile karıştırın.
Kalıba boşaltıp, üzerine dondurulmuş vişneleri yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırının üst rafında 35-40 dakika pişirin.
Bu arada sosunu hazırlayın.
Bunun için tüm sos malzemelerini karıştırın.
Kek fırından çıktığında üzerine sosu gezdirin.
Soğuyunca Kalıptan çıkarıp, servis yapın.
Vişneli Kek yemek tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız