Social Icons

Pages

12 Eylül 2012 Çarşamba

Ezogelin Çorbası

Ezogelin Çorbası

Bugün ki iftar menünüzde başlangıç olarak şöyle acılı sıcacık bir Ezogelin Çorbası içmeye ne dersiniz? Hemde ev yapımı. Ezogelin Çorbası bana göre çorbalar arasında Türk mutfağının baştacıdır. Hergün olsa içerim diyebileceğim lezzetlerden birisidir. Bu nedenle bugün bu nefis çorba tarifimi yayınlamak istedim sizler için. Acılı nefis aromasıyla bu sıcacık çorbayı eminim sizde çok beğeneceksiniz.
Ezogelin Çorbası
Malzemeler
•    4 yemek kaşığı kırmızı mercimek
•    1,5 yemek kaşığı pirinç
•    2-3 yemek kaşığı tereyağ
•    1,5 yemek kaşığı köftelik bulgur
•    1 yemek kaşığı sıvıyağ
•    2 çorba kaşığı un
•    1 adet soğan
•    1 yemek kaşığı salça
•    1 tatlı kaşığı kırmızı biber
•    1 tatlı kaşığı pul biber
•    1 tatlı kaşığı karabiber
•    Tablet et suyu
•    1 çay kaşığı kimyon
•    Tuz
Yapılışı
1.   Geniş bir tavaya tereyağını koyup eritin.
2.   Unu ertiitğiniz tereyağında salçayla birlikte kavurun.
3.   Üzerine kırmızı biber, pul biber, kimyon, karabiber ve tuzu ekleyip bir süre daha kavurun.
4.   Kavurma işlemi bittikten sonra ocaktan alın ve üzerine bir miktar soğuk su ekleyip yumuşatın.
5.   Soğanları soyup küçük küçük doğrayın.
6.   Başka bir tencereye sıvıyağı ekleyip ısıtın ve doğradığınız soğanları buı yağda kavurun.
7.   Üzerine 7 su bardardağı suyu ialve edin.
8.   Mercimek, bulgur ve pirinci de ilave edip yumuşayana kadar pişirin.
9.   Yumuşadıktan sonra hazırladığınız salçalı karışımı ekleyin ve 5 dakika daha pişirin.
10.  Sıcak olarak servis edin.
Afiyet Olsun.
Notlar:
•    Arzu ederseniz ezogelin çorbanızın üzerini nane ve pulbiberle süsleyerek servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız