Social Icons

Pages

23 Eylül 2012 Pazar

Frittata


Neşeli bir pazar sabahı kahvaltısında farklı ve lezzetli bir alternatif arıyosanız diğer adıyla İtalyan omleti olan bu tarife bayılacaksınız. Sevdiğiniz sebzeleri ekleyerek de yapabileceğiniz bu bol vitaminli tarifle kahvaltı saatlerinize farklı lezzetler taşıyacak, sofralarınızı renklendireceksiniz.
Frittata
Malzemeler
•    6 yumurta
•    3 taze soğan
•    500 gr ıspanak
•    1 kırmızıbiber
•    1 yeşil biber
•    1 sarı biber
•    1 diş sarımsak
•    1 kabak
•    3 yemek kaşığı zeytinyağı
•    Tuz
•    Karabiber
Üzeri İçin
•    Frenk soğanı
Yapılışı
1.    Soğanları, sarımsağı ve ıspanağı ince ince doğrayın.
2.    Kabak ve biberleri küp şeklinde doğrayın.
3.    Zeytinyağı ve sebzeleri tavaya alıp orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin.
4.    Damak zevkinize uygun miktarda tuz ve karabiber ekleyin.
5.    20 cm’lik kelepçeli kek kalıbına yağlı kağıt serin ve üzerine sebzeleri yayın.
6.    Yumurtaları bir kasede çırpıp kalıptaki sebzelerin üzerine dökün.
7.    190 C’ye ayarlı fırında 25 dakika pişirin.
8.    Kalıptan çıkartıp dilimleyin.
9.    Frenk soğanı ile süsleyerek sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
Notlar:
•    Arzu ederseniz frittatayı mantar ekleyerek te hazırlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız