Social Icons

Pages

23 Eylül 2012 Pazar

Zeytinli Ve Ispanaklı Tart


Sağlığa birçok faydası olan ıspanağın haftada en az iki kez tüketilmesi gerektiği uzmanlar tarafından söylenmektedir. Bense bu sağlıklı ve lezzetli sebzeyi sık sık tariflerimde kullanarak sağlık ve lezzetin keyfini çıkarıyorum ve tabi sizin de denemeniz için tariflerimi sizlerle de paylaşıyorum. Sıradaki tarifte ıspanakla hazırladığım lezzetlerden birisi ve denemeniz için işte Zeytinli Ve Ispanaklı Tart tarifi…
Zeytinli Ve Ispanaklı Tart
Malzemeler
Hamuru İçin
•    2 yemek kaşığı yoğurt
•    1 adet yumurta
•    2 su bardağı un
•    1 paket kabartma tozu
•    125 gr margarin
•    Tuz
İç Harcı İçin
•    1 adet kuru soğan
•    500 gr ayıklanmış ıspanak
•    2 yemek kaşığı sıvıyağ
•    250 gr beyaz peynir
•    250 gr çekirdeksiz zeytin
•    Pulbiber
•    Tuz
Üzeri için
•    1 çay bardağı süt
•    1 adet yumurta
•    1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
Yapılışı
1.   Yoğurt, yumurta, un, kabartma tozu, margarin be tuzu bir kapta iyice karıştırın.
2.   Düzgün bir hamu elde ettikten sonra 5 dakika dinlendirin.
3.   Dinlenen hamuru yağlanmış tart kalıbına yerleştirin ve çatal yardımıyla delikler açın.
4.   Soğanı soyun ve küp şeklinde doğrayın.
5.   Ispanakları küçük parçalar şeklinde doğrayın.
6.   Sıvıyağı tavada ısıtın soğan ve ıspanakları bu yağda hafif kavurun.
7.   Kavurduktan sonra üzerine beyaz peyniri ilave edip karıştırın.
8.   Pulbiber ve tuzla tatlandırdıktan sonra hamurun içine bu harcı yayın.
9.   Zeytinleri halka şeklinde doğrayın ve harcın üzerine yayın.
10. Yumurta, süt ve kaşer peyniri redesini karıştırıp harcın üzerine dökün.
11. Önceden 180 C’ ye ısıtılmış fırında pişirin.
12. Sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız