Social Icons

Pages

22 Eylül 2012 Cumartesi

Peynir Dolgulu Toplar


Sahur için ne hazırlasam diye düşünmeyi bırakın artık. Çünkü sahur sofralarınıza layık lezzetli mi lezzetli bir tarifim var sırada. Hazırladığınız minik lezzetli ekmeklere peynir ve kurutulmuş domatesli harç koyarak minik sandviçler yapacağınız bu tarifi sizde çok beğeneceksiniz. Sıcacık bir çay eşliğinde tadına doyamayacağınız o minik lezzetlerin işte size tarifi…
Peynir Dolgulu Toplar
Malzemeler
Hamuru İçin
•    1 su bardağı su
•    100 gr tereyağı
•    1 tatlı kaşığı toz şeker
•    1 su bardağı un
•    3 yumurta
•    ½ çay kaşığı tuz
Peynir Dolgusu İçin
•    ½ çay bardağı kurutulmuş domates
•    200 gr krem peynir
Yapılışı
1.   Bir tencereye tereyağı, toz şeker, su ve tuzu alıp kaynatın.
2.   Üzerine unu ilave edip 5-6 dakika daha pişirin.
3.   Piştikten sonra ılınmaya bırakın.
4.   Ilınan hamura yumurtaları tek tek kırıp mikserle iyice çırpın.
5.   Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
6.   Hamurdan tatlı kaşığı ile parçalar koparıp aralıklı olarak fırın tepsisine dizin.
7.   180 C’ ye ayarlı fırında hamurlar pembeleşinceye kadar pişirin.
8.   Piştikten sonra fırını kapatın kapağını açmadan hamurları fırının içinde soğumaya bırakın.
9.   Peynir ve küçük küçük doğranmış kurutulmuş kırmızı domatesi bir kasede karıştırın.
10. Hamur toplarını enlemesine ortadan kesin ve peynir karışımından içine doldurup servis edin.
Afiyet olsun.
Notlar:
•    Arzu ederseniz peynirli karışıma dereotu veya maydanoz ilave ederek hazırlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız