Social Icons

Pages

22 Eylül 2012 Cumartesi

Fırında Peynirli Ekmek


Kahvaltılarımızda genellikle kızartma tarzı gıdalar hoşumuza gider. Kızartılmış ekmek ise kahvaltı sofralarımızın vazgeçilmezidir. Benimde kızartılmış ekmeğe tereyağı sürmek kahvaltıda en büyük zevkimdir. Fakat sizlere bu yazımda kızartılmış ekmeğin biraz zenginleştirilmiş bir tarifini olan Fırında Peynirli Ekmek tarifini sunuyorum. Bu ekmek ile ile hemkahvaltı sofralarınız hem sahur yemekleriniz lezzet dolsun..
Fırında Peynirli Ekmek
Malzemeler
•    6 dilim ekmek
•    1 çorba kaşığı margarin
•    1 su bardağı beyaz peynir
•    1 su bardağ rendelenmiş sucuk
•    1 adet yumurta
•    Bir tutam kırmızı biber
Yapılışı
1.    1 su bardağı beyaz peynir, 1 su bardağı rendelenmiş sucuk ve 1 adet yumurtayı karıştırın.
2.    Karışıma kırmızıbiber ekleyin ve 1 çorba kaşığı margarini dilim ekmeklerin üzerine sürün.
3.    Hazırladığınız karışımı ekmek üzerindeki margarinin üzerine sürün.
4.    Önceden ısıtmış olduğunuz 180 °C fırında 10 dk. kızartıp, servis yapın.
Afiyet olsun.
Notlar:
•    İstediğiniz ekmek türünü kullanabilirsiniz. Ben kepek yada çavdar ekmeğini tercih ediyorum.
•    Dilerseniz sucuk yerine maydanoz kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız