Social Icons

Pages

24 Eylül 2012 Pazartesi

Vişneli Cheesecake



Vişneli Cheesecake
Malzemeler
Tabanı İçin
•    2 paket burçak bisküvi
•    100 gr eritilmiş tereyağı
Ara Kat İçin
•    120 gr toz şeker
•    ½ adet limonun suyu
•    400 gr labne peynir
•    1 kutu krema
Üzeri İçin
•    Hazır vişne sos
Yapılışı
Bisküvileri robata koyun ve toz haline getirin. Eritilmiş tereyağını da ekleyin ve iyice karıştırın. Kelepçeli kalıbın dibini yağlı kağıtla kaplayın. Bisküvileri kalıbın tabanına yayın ve üzerine iyice bastırarak yerleştirin. Buzdolabında 1 saat kadar bekletin. Labneyi, kremayı, şekeri, limon suyunu bir kaba alarak çırpın. İyice karışınca buzdolabından kalıbı çıkarın ve üzerine bu karışımı dökün. Sertleşmesi için buzdolabında tekrar bekletin. Üzerine hazır olarak satılan vişne sosunu sürün ve 1 gün dolapda bekletin. Ne kadar beklerse o kadar leziz olur. Ertesi gün kelepçeli kaptan çıkarın ve dilimleyin. Bunu ahududulu ve çilekli de yapabilirsiniz çok ama çok leziz oluyor. Dilerseniz dondurulmuş vişneylede süsleyebilirsiniz... Özellikle beş çaylarında misafirlerinize ikram edebileceğiniz müthiş bir tatlı hemde hafif Afiyet olsun...
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız