Social Icons

Pages

23 Eylül 2012 Pazar

Elmalı Armutlu Crumble (Kırıntı Hamurlu Tart)


Genelde herkesin tatlılarda ve yemeklerde mutlaka kullandığı, gerçekten insanın içini ısıtan ve enerji veren hoş kokulu baharatlardan biri olan tarçın bana göre elma ile bir bütün gibi olduğundan, elmalı herşeye daha çok yakışıyor. Tarçına olan aşkımdan bahsettikten sonra bende sizlere bol tarçınlı ve elmalı-armutlu crumble (kırıntı hamurlu) tart tarifini sunuyorum. Tartınızı birde vanilyalı dondurma ile servis edecek olursanız, işte sizin gününüz…
Elmalı Armutlu Crumble (Kırıntı Hamurlu Tart)
Malzemeler
Tart hamuru için malzemeler:
•    113 gr. oda sıcaklığında tereyağı
•    1 yumurta
•    50 gr toz şeker (~¼ su bardağı)
•    210 gr un (~1,5 su bardağı)
•    ¼ çay kaşığı tuz
Kırıntı hamuru için malzemeler:
•    40 gr un (~¼ su bardağı)
•    50 gr toz şeker (~¼ su bardağı)
•    40 gr tereyağı
•    1/3  çay kaşığı tarçın
•    1/5 çay kaşığı tuz
•    1/3 su bardağı ceviz
•    30 gr yulaf
Dolgu malzemesi için:
•    4 adet orta boy elma
•    2 adet orta boy armut
•    1 tatlı kaşığı nişasta
•    3-4 yemek kaşığı toz şeker
•    ½  tatlı kaşığı tarçın
•    1 fincan yaban mersini
Yapılışı
1.    Tart hamuru için öncelikle oda sıcaklığındaki tereyağı, yumurta ve şekeri mikser yardımıyla iyice çırpın.
2.    Elenmiş un ve tuzu ekleyerek elimizle iyice yoğurup ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
3.    Yapışmaz yüzeyli tart kalıbına hamuru elinizle döşeyin.
4.    Kırıntı hamuru için küp küp kestiğiniz soğuk tereyağı, un, tuz, tarçın, ceviz ve yulafı derin bir kapta elinizle ufalayın.
5.    Hamuru kesinlikle yoğurmuyoruz! Kırıntı şekline getirmeliyiz.
6.    Dolgu malzemesi için soyup iri küpler halinde doğradığınız elma ve armutları derin bir kaba alın.
7.    Limon suyunu ilave edip meyvelerin kararmaması için elinizle karıştırın. Tozşeker, tarçın ve nişastayı ekleyip harmanlayın.
8.    Hazırladığınız meyveleri tart hamurunun üzerine döşeyin.
9.    Yaban mersinlerini meyvelerin üzerine serpin ve kırıntı hamurunu da meyvelerin üzerine döşeyin.
10.   Hazırladığınız tartı önceden ısıtmış olduğunuz 180 ºC fırında üzeri hafif kızarana dek pişirin.
11.   Fırından çıkardığımız tartı 8-10 dk.  kadar ılıması için beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.
Notlar:
•    Yanında vanilyalı dondurma ile servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız