Kuru Kayısı Dolması
Malzemeler;
20 - 30 adet kuru kayısı
1 çay bardağı toz şeker
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
2 - 3 yemek kaşığı kaymak
Toz fıstık, fındık, hindistan cevizi
Yapılışı;
Kuru
kayısıları hafif geniş bir tencerede suyla birlikte haşlayın.
Kaynadığında şekerini ekleyin, altını kısın ve şeker eriyene kadar
kaynatmaya devam edin. Tencereyi ocaktan alın ve kayısıları suyun içinde
şişene kadar bekletin.
Krem
şantiyi sütle birlikte hazırlayın, kaymağı ekleyip 1 - 2 dk. kadar
tekrar çırpın.Kayısılar hazır olana kadar buzdolabında bekletin.
Şişen kayısıların suyunu süzün, soğuyunca aralarına krema doldurup fındığa fıstığa bulayıp mümkünse soğuk servis yapın.
Kayısıların
içini isterseniz sadece kaymak veya sadece krem şantiyle de
doldurabilirsiniz. Üzerlerine fındık fıstık bulamadan da servis
edilebilir. Hatta içine hem kaymak- krema hem de kuruyemiş
koyabilirsiniz.
Fotoğraftaki
prenses kürdanı bizim küçük hanımın bazı şeyleri yemesi için icat
edilmiştir. Hoşumuza giden resimleri karton üzerine arasına kürdan
koyarak tutkalla yapıştırdık. Sonra da özellikle kahvaltıda küçük ekmek
parçalarına bir şeyler sürüp yedik. Bazılarını da itinayla yırttık ama
olsun:)
Bu arada fotoğraftaki prensesin çorap üzerine parmak arası terlik giymiş olması benim dikkatimi yeni çekti:)
Olsun her şey mi? :)
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder