Social Icons

Pages

19 Nisan 2013 Cuma

Kuru Kayısı Dolması ve Prenses Kürdanı

Kuru Kayısı Dolması


Malzemeler;
20 - 30 adet kuru kayısı
1 çay bardağı toz şeker


1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
2 - 3 yemek kaşığı kaymak


Toz fıstık, fındık, hindistan cevizi


Yapılışı;
Kuru kayısıları hafif geniş bir tencerede suyla birlikte haşlayın. Kaynadığında şekerini ekleyin, altını kısın ve şeker eriyene kadar kaynatmaya devam edin. Tencereyi ocaktan alın ve kayısıları suyun içinde şişene kadar bekletin.
Krem şantiyi sütle birlikte hazırlayın, kaymağı ekleyip 1 - 2 dk. kadar tekrar çırpın.Kayısılar hazır olana kadar buzdolabında bekletin.
Şişen kayısıların suyunu süzün, soğuyunca aralarına krema doldurup fındığa fıstığa bulayıp mümkünse soğuk servis yapın. 
Kayısıların içini isterseniz sadece kaymak veya sadece krem şantiyle de doldurabilirsiniz. Üzerlerine fındık fıstık bulamadan da servis edilebilir. Hatta içine hem kaymak- krema hem de kuruyemiş koyabilirsiniz.
Fotoğraftaki prenses kürdanı bizim küçük hanımın bazı şeyleri yemesi için icat edilmiştir. Hoşumuza giden resimleri karton üzerine arasına kürdan koyarak tutkalla yapıştırdık. Sonra da özellikle kahvaltıda küçük ekmek parçalarına bir şeyler sürüp yedik. Bazılarını da itinayla yırttık ama olsun:)
Bu arada fotoğraftaki prensesin çorap üzerine parmak arası terlik giymiş olması benim dikkatimi yeni çekti:)
Olsun her şey mi? :)


Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız