Social Icons

Pages

19 Nisan 2013 Cuma

Alman Pastası

 Alman Pastası


Malzemeler;
3 yumurta
125 gr tereyağı
1 su bardağı toz şeker
1 + 3/4 su bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
1 paket vanilya 
1 paket kabartma tozu


Kreması için;
2 su bardağı süt
1/2 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı un
1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı;
Kremadaki tereyağı miktarı ve kullanımını değiştirdim o kadar.
Oda sıcaklığındaki tereyağını mikserle çırpın, şeker ve vanilyayı katarak kremamsı bir kıvama getirin. Yumurtaları tek tek ekleyerek çırpın. Yoğurdu ekleyip yağa yedirin. Un ve kabartma tozunu eleyerek karışıma alın, pürüzsüz bir kıvam aldıktan sonra küçük veya orta boy yağlı kağıt serili, kenarları yağlanmış bir kelepçeli kalıp veya tepsiye hamuru dökün.180 derecede kürdan, bıçak testinden geçene kadar pişirin. Soğumaya bırakın. 
Kek pişerken kremasını hazırlayın. Un ve şekeri bir tencerede karıştırarak sütü ekleyin. Muhallebi kıvamını alana dek karıştırarak pişirin.Ocaktan almadan altını kısın, tereyağını ekleyin ve eriyene kadar karıştırmaya devam edin. Kek soğuyana dek ara ara karıştırarak kabuk tutmasını önleyin.
Kek iyice soğuduktan sonra bir ip yardımıyla ortadan ikiye bölün. Kremayla içini doldurun, ikinci keki üzerine kapatın. Pudra şekeriyle süsleyerek servis yapın.
Bu kekte kremanın üzerine muz en çok yakışan meyvelerden biri...

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız