Malzemeler;
3 yumurta
125 gr tereyağı
1 su bardağı toz şeker
1 + 3/4 su bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Kreması için;
2 su bardağı süt
1/2 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı un
1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı;
Kremadaki tereyağı miktarı ve kullanımını değiştirdim o kadar.
Oda
sıcaklığındaki tereyağını mikserle çırpın, şeker ve vanilyayı katarak
kremamsı bir kıvama getirin. Yumurtaları tek tek ekleyerek çırpın.
Yoğurdu ekleyip yağa yedirin. Un ve kabartma tozunu eleyerek karışıma
alın, pürüzsüz bir kıvam aldıktan sonra küçük veya orta boy yağlı kağıt
serili, kenarları yağlanmış bir kelepçeli kalıp veya tepsiye hamuru dökün.180 derecede kürdan, bıçak testinden geçene kadar pişirin. Soğumaya bırakın.
Kek
pişerken kremasını hazırlayın. Un ve şekeri bir tencerede karıştırarak
sütü ekleyin. Muhallebi kıvamını alana dek karıştırarak pişirin.Ocaktan
almadan altını kısın, tereyağını ekleyin ve eriyene kadar karıştırmaya
devam edin. Kek soğuyana dek ara ara karıştırarak kabuk tutmasını
önleyin.
Kek
iyice soğuduktan sonra bir ip yardımıyla ortadan ikiye bölün. Kremayla
içini doldurun, ikinci keki üzerine kapatın. Pudra şekeriyle süsleyerek
servis yapın.
Bu kekte kremanın üzerine muz en çok yakışan meyvelerden biri...
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder