Social Icons

Pages

12 Eylül 2012 Çarşamba

Tavuklu Şehriye Çorbası


Tavuklu şehriye çorbasına ufak bir farklılık getirerek sizlere tarifini sunuyorum. Bu defa terbiye edilmiş tarifini sunduğum şehriye çorbası çoğu zaman sofralarımıza taşımak isteyeceğimiz nefis bir çorba tarifidir.
Terbiyeli Tavuklu Şehriye Çorbası
Malzemeler
•    2 tavuk bageti
•    4 çorba kaşığı tel şehriye
•    1 tane domates
•    1 tatlı kaşığı tereyağı
•    1 tutam kurutulmuş fesleğen
•    4 su bardağı su
•    1 su bardağı tavuk suyu
Terbiyesi için:
•    2 çorba kaşığı yoğurt
•    1 çorba kaşığı un
•    1 yumurta
•    ½  su bardağı sıcak su
Yapılışı
1.    2 adet tavuk bagetini haşlayıp, elimizle didiklediğimiz tavuk etlerini ince bir şekilde doğrayın.
2.    Tencereye alıp, tereyağı, su ve tavuk suyunu şehriyeyi de ilave ederek, şehriyeler pişene kadar haşlayın.
3.    Çorbanın terbiyesi için bir kâsede yumurtayı çırpıp ardından 1 çorba kaşığı unu ve yoğurdu ilave edin.
4.    Üzerine bir miktar sıcak su ve tuz ilave edip devamlı karıştırın.
5.    Terbiyeyi de tencereye yavaş yavaş karıştırarak ilave edin.
6.    1 adet domatesi küp küp doğrayarak ekleyin ve bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın.
7.    Üzerine ince kıyılmış yada kuru fesleğen ilave edip isterseniz tereyağlı sos ile servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız