Social Icons

Pages

12 Eylül 2012 Çarşamba

Tavuklu Çorba


Güzel bir akşam yemeği menünüzün çorbasını oluşturabilecek olan Tavuklu Çorbayı, aynı zamanda nezle ve grip önleyici olarak da içebiliriz. İsterseniz sebzelisini, terbiyelisini ya da şehriyelisini isterseniz de arifteki gibi yalnızca tavuklusunu yapabileceğiniz pratik, bir o kadar da esnek bir çorbadır.Yalnız hangi çeşidini yaparsanız yapın bu Tavuklu Çorba limonsuz olmaz :).
Tavuklu Çorba
Malzemeler
•    1  adet tavuk göğüs etinin yarısı
•    1 kâse yoğurt
•    1 adet yumurta
•    2 yemek kaşığı un
•    2 yemek kaşığı tereyağı
•    ½  çay bardağı  şehriye
Yapılışı
1.    Tavukgöğsünü haşlayarak küçük parçalara ayırın.
2.    Diğer taraftan yoğurt,  un ve yumurtayı  çırpıcınız ile çırparak tencereye alın.
3.    Üzerine bir miktar su ilave ederek ocakta   kaynayana kadar karıştırın.
4.    Kaynamaya başlayınca tavukları ve şehriyeyi ilave edin.  
5.    Kısık ateşte şehriyeler pişinceye  kadar pişirin fakat yoğurdun kesilmemesi için tuzu en son koyun.
6.    Sos tavasında tereyağını ve pul biberi  bir kapta  kızartıp çorbaya ilave ederek servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız