Social Icons

Pages

17 Eylül 2012 Pazartesi

Safranlı Pilav

Safranlı Pilav

Safran bitkisi astıma, bronşite faydalı olmasının yanında iştah açan bir bitkidir. Fakat tüketim miktarına dikkat edilmelidir. Günde en fazla 1 çay kaşığı tüketilmelidir. Aksi takdirde fazla tüketimi kanamalara ve zehirlenmelere sebeb olur ve en önemlisi hamile bayanların kesinlikle yememesi gerekmektedir. Miktarına dikkat edildiği taktirde sağlığı ve lezzeti getiren bu bitkiyi daha önce hiç denemediyseniz hem lezzetiyle hem görünümüyle farklı bu Safranlı Pilav tarifini mutlaka denemelisiniz.
Safranlı Pilav
Malzemeler
•    1,5 kase sıcak su
•    2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
•    1 kase pirinç
•    1 çay kaşığı kuru safran otu
•    Tuz
•    2 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı
1.   Pirince tuz ilave edip 30 dakika suda bekletin.
2.   Pirinci beklettikten sonra yıkayıp süzün.
3.   Tereyağını tavada kızdırın ve fıstıkları bu yağda hafif kavurun.
4.   Üzerine pirinci ilave edip kavurun.
5.   Sıcak suda beklettiğiniz safranları suyuyla birlikte ilave edin.
6.   Su kaynadığında ocağın altını kısın ve pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.
7.   Dilediğiniz şekilde süsleyerek sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun.
Notlar:
•    Safran otu suya girmeden önce kırmızı renkte fakat suya girdikten sonra sarı rengini alıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız