Social Icons

Pages

15 Eylül 2012 Cumartesi

Portakallı Havuç Çorbası


Portakal ismini çorbayla birlikte duyunca şaşırıp burun kıvırmayın hemen bence. Değişik lezzetleri tatmaktan hoşlanıyorsunuz, portakal ve havuç aromasını seviyorsanız, soğuk kış günlerinde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, sağlığınızı koruyacak bu bol vitaminli çorbaya bir şans verin...
Portakallı Havuç Çorbası
Malzemeler
•    4 adet orta boy havuç
•    1 adet patates
•    1 adet soğan
•    5 su bardağı su
•    ½ su bardağı portakal suyu
•    1 yemek kaşığı tereyağı
•    Tuz
•    Karabiber
Yapılışı
1.    Havuç, soğan ve patatesin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
2.    Tereyağını eriterek sebzeleri 5-6 dakika soteleyin
3.    Üzerine 2,5 su bardağı suyu ilave edin ve orta ateşte 15-20 dakika pişirin.
4.    Yumuşayan sebzeleri blender’dan geçirip kalan suyu ekleyin.
5.    Portakal suyunu ekleyip, tuz ve karabiberini ayarlayın.
6.    10 dakika daha kaynatıp, maydanoz ile süsleyerek sıcak servis edin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız