Social Icons

Pages

18 Eylül 2012 Salı

Patlıcanlı Pilav


Patlıcanın her yemeğini severim. Kızartmasını, karnıyarığı yada salatasını... bu yemeklerden bir tanesini mutlaka haftada bir gün yaparım. Yaptığım patlıcan yemeklerinin yanında ise pilav olmazsa olmaz bizim evde. Fakat bu sefer sizlere Patlıcanlı Pilav tarifini sunuyorum. Yani patlıcan ve pilav iç içe… Güzel bir ramazan sofrası için bundan daha iyisi olamaz :)
Patlıcanlı Pilav
Malzemeler
•    4 adet patlıcan
•    1 çay bardağı sıvıyağ
•    2 su bardağı pilavlık pirinç
•    2 adet soğan
•    2 adet domates
•    3 bardak su
•    ½ demet dereotu
•    1 çay kaşığı toz şeker
•    1 tatlı kaşığı kuru nane
•    1 tatlı kaşığı yenibahar
•    Tuz,
•    Karabiber
Yapılışı
1.    Patlıcanları çizgi çizgi soyarak, küp şeklinde doğrayın ve tuzlu suda 15-20 dk. bekleterek acısını çıkartın.
2.    Patlıcanların suyunu süzerek, sıvıyağda kızartın ve pirinci ayıklayıp ılık tuzlu suda ıslatın.
3.    Su soğuyunca birkaç defa yıkayıp, süzgece alın. Bir taraftan da soğanı ince ince kıyıp sıvıyağda kızartın.
4.    Pirinci ilave edin ve kavurun.
5.    Domateslerin kabuklarını soyup, küp şeklinde doğrayarak pirince ekleyin.
6.    Biraz daha kavurduktan sonra tuz, karabiber, toz şeker, nane, yenibahar, patlıcan ve sıcak su ilave edip tencerenin kapağını kapatın.
7.    Pirinç suyunu çekince ince kıyılmış dereotunu ekleyip, altını kapatın.
8.    20 dk. sonra pilavı alt üst edip, servis tabağına alarak, ılık veya soğuk olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Notlar
•    Bu pilavı yoğurtla servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız