Social Icons

Pages

18 Eylül 2012 Salı

Özbek Pilavı


Sofralarımızın vazgeçilmez yemeği pilavın bu günde Özbek usulü tarifini vereceğim. Aslında hep alışık olduğumuz et ve sebzelerle yapılan bir pilav türüdür. Fakat pilavı yaparken herşeyi sırasıyla yavaş yavaş yapmak lezzetini arttırır. Bu yüzden verilen ölçülere bu pilavı yaparken birebir uymanızı tavsiye ediyorum.
Özbek Pilavı
Malzemeler
•    2 su bardağı baldo pirinç
•    1 adet soğan
•    1 çay bardağı ayçiçek yağı
•    250 gr. kuzu eti
•    2 adet havuç
•    2 adet domates
•    4 su bardağı sıcak su
•    1 su bardağı bezelye
•    1 demet maydanoz
•    1 tatlı kaşığı kekik
•    Tuz, karabiber
Yapılışı
1.   Pirinçleri iyice yıkayıp suyunu süzdükten sonra soğanları ince ince kıyın.
2.   ½ çay bardağı ayçiçek yağını tencerede ısıtın.
3.   Kuş başı doğranmış etleri ve soğanı soteleyerek küp şeklinde doğramış olduğunuz havuç ve domatesleri ete ilave edin.
4.   Kekik tuz, karabiberi ekleyin.
5.    Kalan ay çiçek yağını başka bir tencerede ısıtıp tencerede kavurun.
6.   Sıcak suyu ekleyip kapağını kapatın.
7.   Suyunu çektikten sonra ateşi kapatıp 15-20 dk. dinlendirin.
8.   Etlli harcı ilave edip harmanlayarak ılık servis yapın.
Afityet olsun.
Notlar
•    Pilavınızın kıvamında olması için pirinçleri su berraklaşana kadar yıkayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız