Social Icons

Pages

18 Eylül 2012 Salı

Nohutlu Firik Pilavı


Sofralarımızın vazgeçilmezi pilavlardan işte muhteşem bir tarif. İsterseniz içerisine mercimekte koyabileceğiniz bu pilava yakıştırdığınız başka eklentiler de yapabilirsiniz. Sebzelerin bulgurla buluştuğu Patlıcanlı Nohutlu Bulgur Pilavını sizde deneyerek sofralarınızda yeni lezzetlere yer açabilirsiniz.
Patlıcanlı Nohutlu Bulgur Pilavı
Malzemeler
•    ½ su bardağı buğday
•    ½ su bardağı nohut
•    2 su bardağı bulgur
•    60 gr. tereyağı
•    1 adet soğan
•    1 su bardağı sıvıyağ
•    1 adet kırmızı dolmalık biber
•    4 su bardağı et suyu
•    1 adet biber
•    2 adet patlıcan
•    Tuz ve karabiber
Yapılışı
1.    Bulguru bol su ile yıkadıktan sonra suyunu süzün.
2.    Nohudu bir gece önceden ıslatıp beklettikten sonra yıkayın.
3.    Üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayın.
4.    Dövme buğdayı yıkayıp suyunu süzün.
5.    Soğanı tereyağında kavurun ve patlıcanları kuşbaşı şeklinde doğrayıp tavada ay çiçeği yağında kızartın.
6.    Soğanlara ilave ederek ardından da bulguru ilave ederek 5 dk. sote edin.
7.    Biberleri ince ince doğrayıp ekleyin.
8.    Sıcak et suyu, tuz, dövme buğday ve nohudu ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
9.    Kısık ateşte pişirin ve 20 dk. kadar demlenmesini sağlayın.
10.  Üzerine karabiber serpip servis edin.
Afiyet olsun.
Notlar:
•    Arzu ederseniz bu pilavı haşlanmış yeşil mercimekle de hazırlayıp servis yapabilirsiniz.
•    Dilerseniz üzerine yeşillik ekleyerek servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız