Social Icons

Pages

17 Eylül 2012 Pazartesi

Nohut Pilavı


Mis gibi tereyağı kokusu eşliğinde, nohut ve tavuk suyunun farklı lezetler kattığı bu pilavı şık bir sunum ile misafirlerinize ikram edebilir ayrıca akşam sofralarınıza dahil ederek bu lezzetin tadını çıkarabilirsiniz.
Haşladığınız tavuk parçalarını köri, karabiber ve tuzla harmanlayıp pilavınızla servis ederek lezzetini katlayabilirsiniz.
Nohutlu Pilav
Malzemeler:
•    1 su bardağı nohut (haşlanmış)
•    2 su bardağı pirinç
•    4 su bardağı su
•    1 paket tavuk suyu tableti
•    Tuz
•    100 gr tereyağı
Yapılışı:
1.    (Hazırda nohudunuz yoksa nohutları 1 gece önceden ıslayın ertesi gün haşlayın).
2.    Orta boy tencerenin içine suyu ilave edin sonrasında tuz, tereyağı, tavuk suyu tabletini kaynamaya bırakın. (biraz köri arzuya bağlı ekleyebilirsiniz)
3.    Kaynadıktan sonra içine nohut ve pirinçleri ilave edin pilav suyunu çekene kadar pişirin.
4.    Ardından tencerenin kapağının altına kâğıt ya da kalın peçete koyun kapağı kapatıp dinlendirin.(10 dk)
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız