Social Icons

Pages

17 Eylül 2012 Pazartesi

Milföyde İç Pilav



Milföyde İç Pilav
Malzemeler
•    1 adet kuru soğan
•    2 su bardağı pirinç
•    3 su bardağı sıcak tavuk suyu
•    2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
•    2 çorba kaşığı kuş üzümü
•    1 çorba kaşığı margarin
•    2 çorba kaşığı sıvıyağ
•    1 tatlı kaşığı tuz
•    1 çay kaşığı karabiber
•    1 çay kaşığı yenibahar
•    ½ çay kaşığı tarçın
•    1 tatlı kaşığı toz şeker
•    ½ adet tavuk
•    10 adet milföy hamuru
•    1 yumurta sarısı
Yapılışı
Pirinçler sıcak tuzlu suda ıslatıp yarım saat bekletin. Yarım tavuğu haşlayıp etlerini ufak parçalara ayırın. Soğanı yemeklik doğrayın. Tencereye sıvıyağı koyup ısıtın. Bu yağda fıstıklarla birlikte soğanları kavurun. Tuzu ve iyice yıkanmış pirinçleri ve üzümleride ilave edin. Karabiber, tarçın, yenibahar ve şekeri de ilave edip 3 dakika hızlı ateşte 1 dakika orta ateşte en son ksıık ateşte pişirin. Tavuk etlerini üzerine koyup demlenmesini bekleyin. Milföy hamurlarını unlayın ve biraz büyüyecek şekilde açın. Açtıktan sonra kaselerin içine yerleştirin ve içlerine 1 kepçe pilav koyup kapatın. Üzerilerine yumurta sarısı sürün.Önceden 200 C’ye ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız