Social Icons

Pages

12 Eylül 2012 Çarşamba

Kuşkonmaz Çorbası


Kuşkonmaz A,K ve C vitaminleri açısından oldukça zengin bir bitkidir ve sağlığa birçok faydası vardır. Bunlardan bir kaçını sayacak olursam kalbi güçlendirir, vücutta oluşan ödemlerin boşaltılmasında etkili olur ve cilde canlılık verir. Sizde bu sağlıklı bitkiyle iftar sofralarınızda sağlıklı bir başlangıç yapmak istiyorsanız bu tarifimi mutlaka denemelisniz. Hem sağlıklı hem lezzetli başlangıçlar için işte size nefis Kuşkonmaz Çorbası tarifim…
Kuşkonmaz Çorbası
Malzemeler
•    1,5 yemek kaşığı un
•    450 gr kuşkonmaz
•    1 dal taze kekik
•    2,5 su bardağı süt
•    2,5 su bardağı tavuk suyu
•    35 gr tereyağı
•    1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
•    Tuz
•    Rendelenmiş muskat
•    1 defne yaprağı
•    1 diş sarımsak
Yapılışı
1.   Tavuk suyunu, kuşkonmaz, defne yaprağı ve kekiği bir tencereye alın.
2.   Üzerine sarımsağı rendeleyip ilave edin ve orta ısılı ateşte kaynamaya bırakın.
3.   Kaynayınca ocaktan alıp kapağını kapatın ve 10 dakika dinlendirin.
4.   Dinlendirdikten sonra defne yaprağını içinden çıkarın ve mutfak robotunda pürüzsüz hale getirin.
5.   Tencereye un ve sütü alıp karıştırın.
6.   Püreye rendelenmiş muskatı ekleyip tencereye ilave edin ve kaynamaya bırakın.
7.   Kaynadıktan 5 dakika sonra tereyağı, rendelenmiş limon kabuğuve tuz ekleyip ocağın altını kapatın.
8.   Sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun.
Notlar:
•    Dilerseniz çorbanın içerisine kızarmış kuşkonmaz ilave ederek servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız