Social Icons

Pages

16 Eylül 2012 Pazar

Kuşburnu Şurubu


E vitamini bakımından zengin olan kuşburnu bitkisinin, cilde çok faydalı bir bitki olduğu uzmanlar tarafından kanıtlanmıştır. Hatta birçok cilt bakımı ürünlerinde de kuşburnu yağı kullanılmaktadır. Ama bu bitkiyi olduğu gibi yemek biraz zordur. Bu nedenle bende bu sağlıklı bitkiyi buz gibi bir şuruba dönüştürdüğüm bu tarifimi sizinle paylaşmak istedim. İçerken hem cildinizi koruyacaksınız hemde serin lezzetinin tadını çıkaracaksınız.
Kuşburnu Şurubu
Malzemeler
•    5 adet karanfil
•    1 parça zencefil
•    200 gr toz şeker
•    300 gr öğütülmüş kuşburnu
•    1 çubuk tarçın
•    1 litre su
Yapılışı
1.    1 litre suyu tencereye alın.
2.    İçine kuşburnu, zencefil, çubuk tarçın, ve karanfili tenceredeki suya ekleyin ve kaynatın.
3.    Kayanayan bu karışımı tel süzgeçten geçirin.
4.    Süzgeçte kalan posaları elinizle iyice sıkıp tekrar tülbentle süzdürün.
5.    Şeker ilave ederek soğuk servis edin.
Afiyet olsun.
Notlar:
•    Kuşburnu şerbetine şeker yerine bal ilave ederek servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız