Social Icons

Pages

14 Eylül 2012 Cuma

Kırmızı Biber Çorbası (Kremalı)


Kremalı Kırmızı Biber Çorbası, Meksika mutfaklarının meşhur acılı lezzetlerinden birisidir aslında. İçeriğinde bol miktarda C vitamini barındıran ayrıca kanser hücrelerini yok eden kırmızı biberin, tavuklu çorba, bol krema ve tabasco acılı sosuyla buluşmasıyla ortaya çıkan farklı bir lezzettir. Bol acılı sıcacık bu çorba, soğuk kış günlerinde sağlık ve lezzeti sofralarınıza taşıyabileceğiniz pratik bir tarif.
Kremalı Kırmızı Biber Çorbası
Malzemeler
•    3 tane iri kırmızı biber
•    1 tavuk bulyon
•    1 paket kremalı tavuk çorbası
•    2 su bardağı süt
•    200 gr krema
•    1 su bardağı su
•    Tabasco yada Acısso
•    1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
•    Tuz
•    Karabiber
Yapılışı
1.   Kremalı tavuk çorbasını bir tencereye koyun.
2.   Üzerine süt, 1 bardak su ve tavuk bulyonu ilave edip pişirin.
3.   Tabasco ve tuz ekleyip karıştırın ve çorba çok koyu bir hal aldığında altını kapatın.
4.   Kırmızı biberleri bir tencerede haşlayıp suyunu süzün ve naylon bir torbaya koyup torbanın ağzını kapatın.
5.   Bir süre bekledikten sonra naylonun ağzını açın ve kabuklarını soyun.
6.   Kabukları soyulan biberleri blenderda çırpın ve üzerine kremayı ekleyip çırpmaya devam edin.
7.   Kremalı biberli karşımı tavuklu çorbaya ekleyin.
8.   Ekledikten sonra karıştırarak bir taşım daha kaynatın.
9.   Tabaklara rendelenmiş kaşar peynirini paylaştırıp çorbayı üzerine ekleyin.
10. Üzerine karabiber serperek sıcak servis edin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız