Social Icons

Pages

18 Eylül 2012 Salı

Kavurmalı Bulgur Pilavı (Resimli)


Misafirlerimize severek hazırlayabileceğiniz bu kavurmalı kepekli bulgur pilavını seveceklerinden emin olun. Güzel sohbetlerle başlayan yemek ziyafetiniz kavurmalı pilavınızla daha da keyif dolu olacak. Yapılması gayet kolay bu pilav tarifini kaçırmamanızı öneriyoruz.
Kavurmalı Bulgur Pilavı
Malzemeler
•    1 su bardağı bulgur
•    200 gr. kuşbaşı dana eti
•    300 gr. tereyağı
•    1 yemek kaşığı domates salçası
•    1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
•    3 su bardağı su
•    Tuz
Yapılışı
1.    Bulguru bol su ile yıkayarak suyunu süzün.
2.    Dana etini tencerede tereyağı ile kavurun.
3.    Kırmızı pul biber ve salçayı ilave edip 1-2 dk. daha pişirin.
4.    Suyu ve tuzu ekleyerek tencerenin kapağını kapatın.
5.    Su kaynayınca bulguru ekleyerek suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin.
6.    20 dk. demlendirin ve servis yapın.
Afiyet olsun.
Notlar:
•    Dilerseniz kepekli bulgur kullanarak daha hafif bir pilav da hazırlayabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız