Social Icons

Pages

16 Eylül 2012 Pazar

Gül Şerbeti


İftar sofralarınızı gül kokulu bir serinlik saracak bu tarifimle. Bunaltıcı sıcaklarda oruç tutmak zor ve benim için en zor kısmıda çok susuyor olmam. Bu nedenle hem iftar sofralarıma hemde sahura çok çeşitte buz gibi içecekler hazırlıyorum, ki bunlardan biriside nefis meyveli şerbetler. Bu sefer meyvelerle değil güllerle hazırladığım bu şerbetle serinleyeceksiniz iftar saatlerinde. Ayrıca gülün getirdiği güzellikle cildinizi koruyacaksınız.
Gül Şerbeti
Malzemeler
•    125 gr reçellik gül yaprağı
•    1 adet limon suyu
•    1 su bardağı toz şeker
•    5 su bardağı su
Yapılışı
1.   Gül yapraklarını ve şekeri bir kap içerisinde karıştırın.
2.   Gül yaprakları tamamen ufalanıp dağılıncaya kadar parmaklarınızla ezerek yoğurun.
3.   Üzerine su ve limon suyunu ekleyip şeker eriyinceye kadar karıştırın.
4.   Hazırladığınız bu şerbeti 5 saat boyunca buzdolabında bekletin.
5.   İnce bir tülbentle süzdükten sonra servis edin.
Afiyet Olsun.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız