Social Icons

Pages

17 Eylül 2012 Pazartesi

Enginarlı Pilav


Farklı çeşitlerini deneyip lezzetini beğendiğim pilav tariflerimi sizlerle paylaşmaya devam ederken yeni bir çeşitini daha eklemek istiyorum. Birçok kişinin sevmediği sağlıklı sebzelerden biri olan enginarla hazırladığım bu pilav enginar sevmeyelerin bile hoşuna gidecek bir lezzet… Sizde bu pilavı hazırlayarak enginarın içerdiği bol miktardaki A ve C vitaminden yararlanabilir ve ayrıca enginarın pilavla uyumlu bu nefis lezzetinin tadını çıkarabilirsiniz.
Enginarlı Pilav
Malzemeler
•    1 su bardağı pirinç
•    1 su bardağı su
•    1 çay bardağı zeytinyağı
•    ½ limonun suyu
•    6-7 adet enginar kalbi
•    Tuz
Yapılışı
1.    Pirinci tuz ilave ettiğiniz sıcak suda 2 saat bekletin ve zeytinyağını bir tencereye koyarak enginar kalplerini koyup soteleyin.
2.    Ardından da limon suyunu ekleyerek, pirinci ilave edip kavurun.
3.    1 su bardağı suyu ekleyin ve üzerini kapatarak pilav suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirip ocağın altını kapatın.
4.    10 dk. dinlendirdikten sonra ılık olarak servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız