Social Icons

Pages

15 Eylül 2012 Cumartesi

Buğdaylı Mercimek Çorbası


Zengin protein kaynağı olan ve kansızlığa iyi gelen mercimekle diyet yapanların protein ihtiyacını karşılayacak az kalorili nefis bir tarif bu çorba. Mercimek ve buğdayın safran ve soya yağı ile hazırlanan bu hafif aromasını benim gibi sizinde beğeneceğinizi umduğum bu çorbanın işte size pratik tarifi...
Buğdaylı Mercimek Çorbası
Malzemeler
•    ½ su bardağı buğday
•    1 su bardağı kırmızı mercimek
•    1 tutam safran
•    2 çorba kaşığı soya yağı
•    6 su bardağı et suyu
•    Tuz
Yapılışı
1.   Bir gece önceden ıslattığınız buğdayı suyunu değiştirmeden yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzün.
2.   Et suyunu tencerede kaynatın ve üzerine safranı ilave edin.
3.   Buğday ve yıkayıp süzdüğünüz mercimeği tencereye ekleyin ve kısık ateşte koyu kıvama gelene kadar pişirin.
4.   Soya yağını ekleyip karıştırın.
5.   En son olarak tuz ile tatlandırın ve ocaktan alın.
6.   Sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun.
Notlar:
•    Arzu ederseniz üzerine kırmızı biber serperek servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız