Social Icons

Pages

20 Ocak 2012 Cuma

Çiğ Börek Tarifi



Malzemeler: 4 su bardağı un su 1 yumurta tuz bir kaç damla sirke Kızartmak için sıvıyağ iç malzeme: 250 gr. kıyma 1 orta boy soğan 1/2 demet maydanoz tuz-karabiber


Hazırlanışı: Unu geniş birkaba koyup ortasına bir çukur açın biraz su, yumurta,sirke ve tuz ekleyip yoğurun, yoğunluğuna göre su eklemeye devam edin, kulak memesi kıvamına gelince orta bütüklükte bezeler kopartın. Her birini açıp içine,harçtan doldurun. Bol ve kızgın yağda pişirin.


Not: Farklı bir şekil vermek isterseniz ikiye katladığınız hamurun kenarlarını çalatta bastıra bilirsiniz.


Püf Noktası: Mutlaka ama mutlaka bol yağda ve tavayı sallayarak kızartın bu şekilde börekleriniz tam istediğiniz gibi kabaracak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız