Social Icons

Pages

20 Ocak 2012 Cuma

Çiğ Börek Tarifi


Malzemesi: 8 adet yumurta, 1 litre süt, 1 su bardağı toz şeker. Karameli için; 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı su


Tarifi:

Bir su bardağı su ve bir su bardağı toz şekeri bir kapta kısık ateşte ara sıra karıştırarak pişirin.

Şekerin rengi kahverengi olunca ocaktan alın.


Hazırladığınız karameli özel krem karamel kalıplarına paylaştırın.

Özel kalıplarınız yoksa küçük boy kaselerle de krem karamel yapabilirsiniz.

Ayrı bir kapta yumurtaları çırpın.

Süt ve toz şekeri de ekleyerek çırpmaya devam edin.

Hazırladığımız bu karışımı karamel kalıplarına dökün.

Kalıpları derin bir fırın kabına dizin, yarılarına gelinceye dek su koyun (Benmari usulü).

160 derecelik fırında üzeri koyu sarı oluncaya dek en az 30 dakika pişirin.

Piştikten sonra soğutun.

Buzdolabına alıp, en az bir gece bekletin.


Tatlı tabaklarına ters çevirerek servis yapın.


Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız