Social Icons

Pages

18 Aralık 2008 Perşembe

Zeytinyağlı Kuş Patlıcan


Malzemeler
4 Adet patlıcan
2 Adet domates
1 Diş sarmısak
1 Adet taze soğan
1 Çorba kaşığı salça
1 Adet sivribiber
1 Çay bardağı sızma zeytinyağı
1 Adet limon suyu
Tuz
Mutfak
Zorluk 1
Süre 35 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
Patlıcanları közleyip saplarını zedelemeden kabuklarını temizleyin.
Bir tavada rendelenmiş domates, dövülmüş sarmısak, doğranmış soğan ve salça ile sos hazırlayın.
Patlıcanları servis tabağına alıp saplarından ayırmadan uzunlamasına dilimleyin, kuş şekli verip biberle süsleyin.
Üzerine hazırladığınız sosu ve zeytinyağını gezdirin.
Limon sıkıp ılık yada soğuk olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız