Social Icons

Pages

16 Aralık 2008 Salı

Tavuk Dolması

Malzemeler

.1 Adet tavuk
2.5 Çorba kaşığı sıvıyağ
4 Su bardağı su
Çeyrek limon suyu
1 Tatlı kaşığı tozşeker
Tuz, karabiber
İçi için :
2 Su bardağı pirinç
Yarım kahve fincanı dolmalık fıstık
Yarım kahve fincanı kuş üzümü
1 Adet tavuk ciğeri (haşlanmış)
3.5 Su bardağı sıcak tavuk suyu
3 Çorba kaşığı margarin
1 Adet soğan
Yenibahar, köri, tuz, karabiber
Üzerine sürmek için :
Yarım çorba kaşığı salça
Yarım çorba kaşığı yoğurt
Yarım tatlı kaşığı tozşeker
Garnitür olarak :
250 gr mantar
1 Su bardağı bezelye (konserve)
Hazırlanışı

Mutfak
Zorluk 3
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Tavuğu yıkadıktan sonra kurulayın.
Derin bir tencereye sıvıyağı aktarıp, kızdırın.
Tavuğu arkalı önlü kızartın.
Tavuğu derin bir tencereye alıp, 4 su bardağı su ve çeyrek limon suyunu ilave ederek haşlayın.
Tavuğu zedelenmeden haşladığınız suyun içinden çıkarın.
İçi için ; ayrı bir yerde yağı eritin.
İçine soğanı ve dolmalık fıstığı ilave edip, birlikte kavurun.
Fıstık ve soğanlar pembeleştiğinde, yıkayıp suyunu süzdüğünüz pirinçleri ekleyin.
Pirinçler şeffaflaşana dek kavurun.
3.5 su bardağı sıcak tavuk suyunu ilave edin.
Tuzu, köriyi, karabiberi, yenibaharı ve kuş üzümünü ekleyin.
Diğer yandan haşlanmış tavuk ciğerini küçük parçalar halinde doğrayarak ilave edin.
Kısık ateşte pirinçler suyunu çekeme dek pişirin.
Tavuğu cam bir fırın tepsisine alın.
Hazırladığınız ciğerli pilavı tavuğun karın kısmındaki boşluklara doldurun.
Tavuğun karın kısmını temiz bir iple dikin.
Üzeri için ; salçayı, yoğurdu ve şekeri karıştırıp fırça yardımı ile tavuğun her tarafına sürün.
Tepsiyi fırına sürüp, üzeri nar gibi kızarana dek pişirin.
Garnitür olarak hazırladığınız haşlanmış mantarlar ve bezelyelerle birlikte servis yapın.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız