Social Icons

Pages

16 Aralık 2008 Salı

Sebzeli Tavuk I


Malzemeler
2 Adet tavuk budu
2 Adet tavuk göğsü
1 Adet soğan
4 Adet orta boy patates
2 Adet havuç
15 Adet mantar
Tuz ve karabiber
Sosu için :
4 Adet domates
1 Su bardağı tavuk suyu
1/2 Çorba kaşığı limon suyu
1/2 Kahve fincanı sıvıyağ
2 Su bardağı su
Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
Tavuk parçalarını yıkayın.
Soğanın kabuğunu soyup dörde bölün.
Patatesleri küçük küçük doğrayın ve havucu halka şeklinde kesin.
Tavuk, soğan, patates ve havucu tencereye koyun, 2 su bardağı su, tuz ve karabiber ilave edin.
Kısık ateşte 15-20 dakika haşlayın.
Isıya dayanıklı bir cam kabı hafifçe yağlayın.
Haşlanmış tavuk ve sebzeleri düzgün bir şekilde yayın.
Mantarları yıkadıktan sonra ikiye bölün, sebzeli tavuğun üzerine koyun.
Sosu için, domatesleri rendeleyin, 1 su bardağı tavuk suyu, limon suyu ve sıvıyağı ilave edip karıştırın.
Sosu sebzeli tavuğun üzerine gezdirin.
Sebzeli tavuğu önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirip, sebzeleriyle birlikte servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız