Social Icons

Pages

15 Aralık 2008 Pazartesi

Profiterol


Malzemeler
Hamuru için :
1 Su bardağı su
1 Su bardağı un
2 Çorba kaşığı margarin
1 Tutam tuz
1 Çay kaşığı tozşeker
1 Çay kaşığı vanilya
4 Adet yumurta
İçine :
3 Adet yumurta
3 Çorba kaşığı un
7 Çorba kaşığı tozşeker
2 Su bardağı süt
1 Tutam vanilya
1 Tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
Sosu için :
8 Çorba kaşığı tozşeker
1 Çorba kaşığı un
2 Adet yumurta sarısı
2 Su bardağı su
200 gr bitter çikolata
1 Çorba kaşığı vanilya
Mutfak
Zorluk 3
Süre 90 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem

Hazırlanışı

Hamur için öncelikle tencerede suyu kaynatın.
İçine margarini, tuzu ve tozşekeri katın.
Unu bir defa da tencereye döküp iyice karıştırın ve ateşin altını kısın.
Tencerenin dibinde beyaz bir tabaka oluşana dek karıştırmaya devam edin.
Daha sonra hamuru başka bir kaba alın.
hafifçe ılınınca yumurtaların sadece birini içine kırın.
Hamuru karıştırarak yumurtayı iyice yedirin.
Kalan yumurtaları birer birer hamura ekleyip, bu işlemi tekrarlayın.
Hamuru soğumaya bırakın.
Hazırladığınız hamuru sıkma torbasına doldurun.
Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye küçük toplar halinde sıkın.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin.
Hamurlar kuruduktan sonra fırından alın.
İçini hazırlayın.
Bunun için ; Bir tencerey süt hariç bütün malzemeleri alın.
Sütü azar azar ilave edip, karışımı ezin.
Ateşe koyup, koyu bir kıvama gelene dek karıştırarak kaynatın.
Hazırladığınız karışım soğuyunca krema sıkacağına doldurun.
Pişirdiğiniz hamurları bıçakla hafifçe açıp, içlerine bir miktar krema koyun.
Üzerinin sosunu hazırlayın.
Bunun için ; Tencereyi ocağa koyun.
Tozşeker, un, yumurta sarısı ve suyu alıp iyice karıştırın.
Çikolatayı küçük parçalara ayırıp, sosa ilave edin.
Koyu bir kıvam alana dek karıştırmaya devam edin.
Hamurların üzerine dökün.
Hindistancevizi ile süsleyip, servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız