Social Icons

Pages

16 Aralık 2008 Salı

Milföylü Piliç Budu


Malzemeler
4 Adet tavuk budu
8 Adet milföy hamuru
1 Adet soğan
1 Adet havuç
1 Adet yumurtanın sarısı
2 Çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
1.5 Tatlı kaşığı salça
1 Adet kereviz
Tuz, karabiber, kekik
Mutfak
Zorluk 2
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
Ön hazırlık olarak butları yıkayıp bir tencereye koyun.
Soğanı, kerevizi ve havucu iri parçalara bölüp, butların etrafına yerleştirin.
Tuzunu ayarlayın.
Butların üzerine hafifçe çıkacak kadar sıcak su ilave ederek butlar yumuşayana dek haşlayın.
Daha sonra butları tencereden çıkarıp suyunu süzün.
Ayrı bir yerde 1 tatlı kaşığı salçayı, kaşar peyniri rendesini, tuzu, kekiği ve karabiberi karıştırın.
Milföy hamurlarını yan yana yapıştırıp, merdane ile inceltin.
Suyu süzülen butları milföy hamurlarının üzerine yerleştirin.
Butların üzerine salçalı kaşarlı karışımdan bir miktar sürün.
Kemikli kısmı dışta kalacak şekilde butları milföy hamuruna sarın.
Fazlalıkları keserek hamurun but şeklini almasını sağlayın.
Milföy hamurlarından uzun şeritler keserek butların üzerini süsleyin.
Üzerine yumurta sarısı sürün.
Hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizin.
220 dereceli fırında pişirip, sosu ile birlikte servis yapın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız