Social Icons

Pages

16 Aralık 2008 Salı

Güveçte Süpriz

Malzemeler
1 Adet soğan
300 gr mantar
5 Adet sivri biber
1 Adet domates
2 Adet soğan
2-3 Adet taze soğan
3 Diş sarımsak
Yarım çorba kaşığı soya sosu
1.5 Çorba kaşığı sirke
50 gr kaşar peyniri rendesi
Yarım çay bardağından biraz fazla sıvıyağ
Tuz, karabiber
Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Tavada sıvıyağı kızdırıp,kıyılmış soğanı pembeleştirin.
Ardından kuşbaşı doğranmış tavuk etini ekleyin.
Etler renk değiştirip, yarı yarıya piştiğinde dörde kesilmiş mantarları ekleyin.
Tuzu ve karabiberini ilave edip, mantar suyunu çekmeye başladığında doğranmış domatesleri ve biberleri ekleyin.
3 dakika sonra iri doğranmış taze soğanları ve sarımsakları ilave edin.
1 dakika sonra sirke ve soya sosunu ilave edin.
Ateşten alıp güveç kaplarına aktarın.
Kaşar peyniri rendesini üzerlerine serpip 200 dereceli fırında kaşarlar eriyene dek pişirin ve servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız